ÉLNI  SZÉP, SÚLYOS  BETEGSÉG  UTÁN  MEGÚJULT  LÉLEKKEL

 

DOKTOR ÚR, MENTSE MEG AZ ÉLETEMET!

 

1986 májusa rügyfakasztó, kellemes meleggel érkezett. A kórház udvarán lábadozó betegek élvezik a tavaszi napsütést. Őket már a nap melege is gyógyítja. De vajon velem mi lesz?

„A bal emlőben zöld mandula nagyságú tumor”- a mammográfiai vizsgálat egyértelműen megerősítette a korábbi szűrés diagnózisát. Hogyan tovább?  Kétségek között tipródva nyújtom át leletemet a kórház sebészének, Farkas tanár úrnak. A főorvos úr nem csak a leletből, az arcomról is olvas. Teljes figyelmével felém fordul, és részletesen elmagyarázza a beavatkozás lehetőségeit. Bár nem titkolja a baj nagyságát, szakértelme, őszinte szavai mégis megnyugtatnak: „Doktor úr, mentse meg az életemet!”- mondom, és érzem, hogy jó kezekbe kerülök.

 

AHOL AZ ORVOSTUDOMÁNY VÉGET ÉR

 

 . Nem csalódtam. Orvosom nem csupán a tumortól szabadított meg, később sem hagyott magamra. Műtét után tapintatosan közölte, hogy szükség volt a radikálisabb megoldásra. Az életem ennyi áldozatot igazán megér-válaszoltam a legnagyobb nyugalommal. Semmi sírás, vigasztalhatatlan elkeseredés? Tanár urat meglepte a nem várt reakció. Megérezte, élni akarásom erőt ad az elkövetkező, nem könnyű feladatok

megoldásához.

„Az orvostudomány a műtéttel és sugárkezeléssel megtette, amit mai tudása szerint megtehetett. A többi már önön múlik.” Majd hozzátette:„Gyógyíthatatlan betegség pedig nincs, csak gyógyíthatatlan beteg” „Tehát gyógyulásom sikeréért enyém a felelősség. De mit kell tennem?” S tanár úr érthetően elmagyarázta a betegség lényegét, a gyógyulás lehetőségét:

: „ A test működése a tudattól függ. Ha az ember tudati világa kizökken egyensúlyából, az testi tünetekben -betegségben- nyilvánul meg. Ha úgy akarunk a betegségtől megszabadulni, hogy a tünet ellen vesszük fel a harcot - akár egy műtéti beavatkozással-  azzal még nem oldjuk meg a problémát. Meg kell értenünk a betegség tudati,lelki okát, üzenetét. Tehát ne sorscsapásnak, hanem időben küldött figyelmeztetésnek vegye betegségét. Intő jelnek, hogy eddigi életén változtatni kell.

Megértettem. Sejtettem, nem lesz könnyű a szembenézés magammal, eddigi életemmel, a lelkemet megbetegítő negatív gondolatokkal. Tudtam,segítségre számíthatok, de a feladatot magamnak kell megoldanom . És elindultam a betegségből a gyógyulás felé vezető úton.

 

 

 

 

Valós történet

Orvosok születésemtől halálomig

FÖOLDAL

 

Apám története

TÖRTÉNETEK

Betegségem története

Életem legnagyobb tapasztalata

Sorscsapás, megküzdés vagy megadás

Apu

Anyu

Én vagyok az erősebb!

Élni szép

2.oldal

Küldje el véleményét, hozzászólását!

Űrlap küldése...

A kiszolgáló hibát észlelt.

Az űrlap megérkezett.

HOZZÁSZÓLÁSOK: