Orvosok születésemtől halálomig

 

Egy kedves betegtársunk a közelmúltban kéziratban juttatta el hozzánk betegsége történetét. Csodálatos, magával ragadó történet, amely legalább novellányi vastagságú. Azt a címet adta az írásnak, hogy : Orvosok születésemtől halálomig.

 

Az egykor rákbetegségben szenvedő és azzal küzdő asszony története ezzel a mottóval kezdődik: „Nem adom fel, nem szabad, le kell győznöm a rosszat! Ha szenvedés – ám legyen -, vállalom, meg kell tennem, mert nekem még élnem kell!”

 

Az egyik fejezet címe: „Csak Édesanyám vigyázott rám” A fejezet a következőket írja a szerző. „Szüleim házasságából megszületett az első gyermek, kisfiú. Mindenki nagy szeretettel fogadta. Egészséges, szép kisfiú volt, Nagymamám – apai – büszkesége és kedvence lett örökre. Két és fél év múlva megszületett a második gyermek, szintén kisfiú. Ekkor már a Nagymamám, amikor először kezébe vette, ennyit mondott: „nem baj, hogy megszülettél, lényeg, hogy a mi fajtánk vagy.” Ugyanis az arisztokrata családban nem volt divat a sok gyerek. Édesanyám sose mondott ellent, vagy ellenkező véleményt nem nyilvánított, de erre csak annyit felelt: „mindegy hogy ki fajtája, csak az esze legyen a mi fajtánk.” Alig egy év múlva Édesanyám véletlen terhes lett. Mindig szerettek volna egy kislányt, de csak egy gyermek volt tervezve. Először nem is mertek erről szólni a Nagymamámnak. Mi lesz akkor, ha megtudja? Ennyi Gyerek! Édesapám – Édesanyám tudta nélkül – egy ismerős orvossal elintézte, hogy végezze el a szükséges beavatkozást, hogy én ne szülessek meg. Az orvos el is vállalta. Édesapám hazajött és közölte Édesanyámmal, hogy minden el van intézve, a megbeszélt időpontban menjen el és az orvos elvégzi a szükséges beavatkozást, hogy én ne szülessek meg. Édesanyám életében sosem mondott „nem-et” Édesapámnak, de ekkor csak ennyit mondott határozottan: „NEM!” Ez lett volna az első és egyben utolsó kapcsolatom az orvossal, ha „igent” mondott volna. Így nem találkoztam az orvossal. Édesanyám vigyázott rám.”

 

 

VÁLASZUNK A TÖRTÉNETRE

Valós történet

Orvosok születésemtől halálomig

FÖOLDAL

 

Apám története

TÖRTÉNETEK

Betegségem története

Életem legnagyobb tapasztalata

Sorscsapás, megküzdés vagy megadás

Apu

Anyu

Én vagyok az erősebb!

Élni szép

Küldje el véleményét, hozzászólását!

Űrlap küldése...

A kiszolgáló hibát észlelt.

Az űrlap megérkezett.

HOZZÁSZÓLÁSOK:

Szép történet, a sok szörnyűség helyett ami a világban történik, inkább ilyeneket kellene olvasgatni!

Marica

Édesanyámnak szoktam felolvasni a történeteket, ez az egyik kedvence!

Ibolya

Nekem is! :-)

Gabi